Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© Bob Langrish Kiitoksia avaa uuteen välilehteen painamalla kuvaa

Quick Sun Star

"Star"

Rotu : Suomalainen puoliverinen

Ikä: 12.7.2012, 9v

Skp: Tamma

Väri: ruunikko

Koulutustaso: ko VaB, re 80cm

Painotus: Koulu

Tuoja: Venttu

Omistaja: Kiiu (VRL-12217)

Rekisterinumero: VH13-031-0010

Quick Sun Star, eli tutummin Star on villi yksilö. Vaikka on villi, on kuitenkin kiltti.

Hoitaessa Star haluaa rapsutuksia. Se rakastaa, kun sitä hoidetaan. Nostaa kaviot helposti, mutta siihen pitää kavioita ottaessa nojata. Inhoaa harjasta kiskomisesta, tai no kampauksesta. Taluttaessa käyttäytyy kunnolla, jos on ilman varsaa. Varsalla huutelee koko ajan, ja yrittää jahdata varsaansa. Ilman varsaa kulkee hyvin, paitsi kesällä yrittää syödä.

Ratsastaessa Star on mallikas, varsinkin koulussa. Esteillä kompuroi, ja tarvitsee harjoitusta. Koulussa osaa perusasioista vaativa B tasolle asti. Esteillä osaa vähän perusasioita. Välillä tulee kiukkupäiviä, jolloin Star pukittelee ja pysähtelee. Maastossa on eriasia, Star rakastaa vaihtelua ja maastossa menoa. Maastossa ei säiky tms. eli on maastovarma.

Kisapaikalla

e: Quick Moon
i: Shadow
ee: Quick Snow

ei: Smoky eyes
ie: Sierra

ii: Quik Senior

e: Quick Moon oli upea hienosti pärjännyt puoliverinen, joka on perinyt luonteensa ja taitonsa omasta suvustaan. Moon oli erityisen hyvin pärjännyt mm. Esteillä ja maastoratsastuskisoissa. Tamma oli kuitenkin kovapäinen ja omistajilla tai hoitajilla meni usein hermot tamman kiukkuiluun. Mutta kuitenkin kovasti kiintyessään osasi Moon olla myös mukava ja seurallinen!

i: Shadow oli ori joka ei ollut kovinkaan monen suosiossa. Monien erilaisten temppujen ja kiukkuilujen takia ori menetti mainettaan omistaja ja hoitajapiireissä. Kuitenkin orin viimeinen omistaja kisasi vieläkin mm. estekentillä ja siellä pärjäsi oikein hienosti. Kuitenkin kun ori täytti 28 vuotta sille aiheutui monia erilaisia jalkasairauksia ja kisaus täytyi lopettaa. Shadow oli myös muutaman varsan isä ennen kuin 30 vuotiaana ori lopetettiin vakavan jännevamman vuoksi.

ee: Quick Snow oli tunnettu ja paljon kouluradoilla nähty kovapäinen puoliverinen. Harva sai Snowin käyttäytymään mallikkaasti muualla kun radalla. Tamma saattoi osoittaa mieltään hyppimällä pystyyn ja säikkymällä mitä oudompia asioita. Kuitenkin vanhetessaan alkoi ikä painaa ja hypyt jäivät vähemmälle. Quick Snow oli varsonut ulkomailla monia varsoja mutta suomeen tultuaan tamma kerettiin astuttamaan vain muutaman kerran josta yksi syntyi elävänä. Tamma lopetettiin 25 vuotiaana vakavaan ähkyyn.

ei: Smoky eyes oli hevonen, jota ei nähty kovinkaan usein kisakentillä. Ori vietti usein aikaa tavallisella harrastetallilla ja sitä käytettiin pääsääntöisesti siitoskäytössä. Moni joka Smokyn näki ei olisi oria uskonut oriksi. Se oli todella leppoinen ja kiltti ja jopa lapset pystyivät toimimaan hänen kanssaan. Tällä isolla pojalla oli kokoa jopa 170cm. Ei siis mikään pieni poni. Sen puolesta oli hyvä että ori oli kiltti. Eihän siitä mitään olisi tullut jos iso hevonen alkaisi temppuilemaan. Nykyisin ori viettää eläkepäiviään Kauhajoella puskamopona.

ie: Sierra oli samanlainen luonteeltaan kun poikansa Shadown. Usein riuhtoi ja hyppi pystyyn kuin poikansakin. Kuitenkin tamma oli erinomainen estehevonen. Sierran ja kisaajansa Bobin kanssa he kisasivat jopa 160cm esteluokkia GP-tasolla. Sierra eli isolla kisatallilla Saksassa ja treenausta riitti. Se tuotti kuitenkin tulosta ja tamma on voittanut monia suuria estekisoja.

ii: Quik Senior oli nimensä mukaan nopea seniori. Kun ori syntyi Saksassa huomattiin heti että tässä hevosessa on sitä jotain. Puoliverinen Quik kisasi aluksi laukoissa, mutta noin 10 vuoden iässä siirryttiin kisaamaan kansallista koulua. Ori sai muutamia varsoja ja 15 vuotiaaksi se olikin ori mutta siitä eteenpäin ruuna. Quik nimittäin ei enää jaksanut keskittyä niin hyvin kuin ennen. Ruunaus oli parhain mahdollinen valinta ja siitä eteenpäin he rupesivat jälleen pärjäämään kouluratsastus kilpailuissa paremmin!

©Charlotta

Jälkeläiset :

15.01.2013, FWB-ori Lumen Brian Sun, i. Birmingham 99'

21.04.2013, FWB-tamma Lumen Wounted Sun, i. Wounted Richard

01.06.2013, FWB-tamma Lumen Party in Paris, i. Partyland

21.06.2013, FWB-ori LM Sovereign Sun, i. Somnolent II

Päiväkirja :

12/6/2013 - Rauhallista kävelyä, vai miten se oli?

Kun pääsin tallille Kat oli jo antanut ruuat hevosille ja vei hevosia ulos. Star oli syönyt jo kaiken, joten otin riimun ja sujautin sen tamman päähän. Kiinnitin riimunnarun ja otin harjan ja aloitin harjaamaan. Naapuri karsinan tamma ei halunnut tulla ulos karsinasta, joten menin auttamaan. Jatkoin taas harjaamista. Noin puolen tunnin kuluttua Star oli harjattu puti puhtaaksi. Autoin hetken tallityöntekijää. Sen jälkeen hain satulan ja suiset. Nostin satulan selkään. Kiristin satulavyön ja laitoin suitset. Laitoin kypärän päähänen, hanskat käteen ja menoksi! Nousin selkään ja suuntasimme maneesiin. Maneesissa annoin Starin kävellä eka pitkin ohjin ja otin ohjat käteen. Aloitin taivuttelemalla, tein paljon voltteja. Jatkoimme tekemällä pohkeenväistöä käynnissä. Menimme myös ympyräväistöä, se oli Starille helppoa, kun tajusi mitä hain. Jatkoimme ravilla. Menimme paljon raviharjoituksia, sillä emme laukkaisi. Lintu lähti kauhealla kyydillä Starin edestä, jota neiti ei ilmeisesti ei nähnyt, ja pelästyi. Star meni taakse päin ja alkoi laukkaamaan, mutta sain sen raviin, ja silloin Star alkoi pukittelemaan, mitä Star ei ole tehnyt. Kävelimme maneesin ympäri ja otin satulan pois, Kat vei sen talliin ja jatkoin menemällä maastoon. Kävelin vain korttelin ja palasin tallille. Star näki omia mörköjään ja säikkyi koko ajan. Nousin selästä pois ja talutin Starin talliin. Otin suitset pois ja vaihdoin riimun päähän. Menin syöttelemään Staria. Siitä vein suoraan Starin laitumelle laiduntaan. Siivosin Starin ja muitten hevosten juoma- ja ruokakupin. Sitten hain heinät ja laitoin kaikille oman osuutensa. Sitten hain kaurat ja muut mitä heposet syövät ja laitoin kaikille omansa, tietenkin Katin avustuksella.

Valmennukset :

09.06.2013 Estevalmennus 80cm, valmentajana Katharine

Ratsukko Kiiu ja Star olivat jo lämmitelleet valmiiksi minun saapuessa paikalle. Aloitin samantien kokoamaan muutaman esteen rataa ja pyysin ratsukkoa siksiajaksi ravailemaan maapuomeja ja kun ne sujuivat ravissa, saivat he ottaa laukkaa. Välillä kävin säätämässä maapuomien etäisyyksiä joko kauemmas toisistaan tai lähemmäs. Puomien jälkeen oli aika kokeilla ristikkoestettä. Ristikkoeste sujui pariin kertaa hyvin ja päästinkin sen jälkeen ratsukon itse radalle. Alussa Star sähelsi makuuni ihan liikaa eivätkä sen hypyt olleet lainkaan rohkeita, mutta neuvottuani ratsastajaa muuttamaan tiettyjä apuja ja olemaan itse luottavainen sekä rento, pysyen kuitenkin kokoajan tilanteen tasalla, alkoi hypyt sujua. Muutaman kerran kaviot kolahtelivat puomeihin ja kerran pari yksi tippuikin, mutta loppujenlopuksi hyppyharjoituksista jäi hyvä maku ja oli selvästi huomattavissa että ratsukko oppi paljon uutta ja etenivät osaamisalueellaan. He ratsastivat radan muutamaan otteeseen oikein hyvin ennenkuin siirtyivät takaisin raviin. Ravissa tehtiin paljon taivutuksia ja käytiin läpi eri ratsastusteitä suunnanmuutoksineen. Pikkuhiljaa olikin sitten aika lopetella ja ratsukko sai suorittaa loppulämmittelyt itsenäisesti. Valmennus sujui oikein mukavasti ja tämä ratsukko oppii kovaa tahtia paljon uutta, parantuvat päivä päivältä.


10.06.2013 Kouluvalmennus He A, valmentajana Katharine
Valmennuksessa tänään oli Kiiu hevosensa Starin kanssa. Aloitimme lämmittelyllä jossa Star muuttui elastisemmaksi, reippaaksi ja kulki peräänannossa. Ensimmäisenä harjoituksena oli takaosakäännökset. Aluksi Star työnsi takaosan sisäänpäin ja teki pohkeenväistöaskelia sisään, mutta ratsastajan korjattua ulko-pohje avunsa ja käänsi etuosaa sisäohjalla, alkoivat takaosakäännökset luonnistumaan paremmin. Hetken harjoittelun jälkeen ratsukko jatkoi keskiravissa uransiäpuolella, kaviouraa seuraten. Teimme muutamat temponvaihdot joiden jälkeen valmistauduttiin laukannostoihin. Ensin Kiiu ja Star kulkivat peruslaukkaa kunnes pyysin heitä siirtymään takaisin raviin ja parin askeleen jälkeen kokeilemaan vastalaukkaa. Hevosen takapaino tuntui katoavan jo vastalaukan alussa joten Kiiu pyysi hevosensa takaisin raviin josta he nostivat vastalaukan uudestaan. Tamma nosti laukan herkästä avusta ja askellus sujui mainiosti. Muutaman laukka-askeleen jälkeen taas ravin kautta nyt keskilaukkaan mistä uudestaan ravin kautta vastalaukkaan jne, aina välillä suuntaa vaihtaen. Laukkojen jälkeen ratsukko toisti alku tunnin harjoituksia ravissa kunnes oli loppu ravien ja - käyntien aika. Valmennus sujui oikein hyvin!

Kisat :

KRJ

12.02.2013, Mörkövaara, VaB, 3./40

15.02.2013, Jindabyne, VaB, 6./40

17.02.2013, Jindabyne, VaB, 2./40

06.06.2013, Takkuinen, VaB, 5./50

05.07.2013, Kasu ponies, VaB, 4./50

08.07.2013, Susiraja, VaB, 2./30

12.07.2013, Fiktio, VaB, 5./40

23.07.2013, Susiraja, VaB, 3./25

24.07.2013, Marike, VaB, 4./50

03.08.2013, Sakasti, HeA, 3./50

05.08.2013, Sakasti, VaB, 5./50

05.08.2013, Fiktio, VaB, 5./40

06.08.2013, Suprant, VaB, 4./30

06.08.2013, Fiktio, VaB, 4./40

13.08.2013, Takkuinen, VaB, 4./40

13.08.2013, Kilpailukeskus Stewart, VaB, 2./30

19.08.2013, Wyonn, VaB, 2./30

20.08.2013, Kilpailukeskus Stewart, VaB, 1./30

24.09.2013, Susiraja, VaB, 5./25

24.09.2013, Susiraja, VaB, 5./25

25.09.2013, Latun Talli, VaB, 1./30

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN

 

TÄMÄ ON VIRTUAALITALLI

Kaikki kuvat © Jenny K, ----- Ulkoasut © Veikkalay

©2019 Virtuaalitalli Lumen Huiske - suntuubi.com